Անմոռուկ դաշտայինի (Myosotis arvensis (L.) HILL բնութագիրը, տարածվածությունը, ագրոտեխնիկան և արտադրությունում ներդնելու հնարավորություններ - Մ. Ս. Ծատրյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են սննդային, համեմունքային և բուժական նշանակություն ունեցող խոտաբույսի՝ անմոռուկ դաշտայինի (Myosotis arvensis (L.) բազմացման, աճի ու զարգացման առանձնահատկությունները, մշակությունը և տարածվածությունը: Մշակվել է բույսի ագրոտեխնիկական միջոցառումների համակարգ. ստացվել են բերքի քիմիական վերլուծության արդյունքները և տնտեսական արդյունավետությունը: Կազմվել է անմոռուկի մշակության տեխնո-լոգիական քարտը: Исследовали размножение, рост, особенности развития, выращивание и распространение растения незабудки полевой (Myosotis arvensis (L.). Разработан комплекс агрохимических мероприятий: проведен химический анализ полученного урожая, определена ее экономическая эффективность. Составлена технологическая карта незабудки полевой.The breeding, growth and development features, cultivation and prevalence of Myosotis arvensis, which has nutritional and curative importance have been investigated. The system of agricultural activities as well as the obtained harvest were elaborated, its chemical analysis was conducted and its economic efficiency was defined. As a result of research, the technological card of the Myosotis arvensis was drawn up.
Keywords: Biology; Botany