О взаимодействии коры мозжечка и медиальной ретикулярной формации - А. В. Маргарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В экспериментах на препарате перфузируемого мозга лягушки исследовались внутриклеточные потенциалы нейронов медиальной ретикулярной формации (МРФ) в ответ на раздражение ипсилатеральной аурикулярной области коры мозжечка. Выявлено, что раздражение клеток Пуркинье вызывало моно- и полисинаптические тормозные потенциалы в нейронах МРФ. Գորտի պերֆուզացվող ուղեղի պատրաստուկի վրա կատարված փորձերում ուսումնասիրվել են միջակա ցանցաձև գոյացության (ՄՑԳ) նեյրոնների ներբջջային պոտենցիալները՝ ի պատասխան ուղեղիկի համակողմանի լսողական շրջանի գրգռման: Հայտնաբերված է, որ Պուրկինյեի բջիջների դրդումն առաջացնում է մոնո- և պոլիսինապտիկ արգելակիչ պոտենցիալներ ՄՑԳ նեյրոններում: In exsperiments on the perfused frog brainstem the intracellular potentials of neurons of the medial reticular formation (MRF) in response to stimulation of ipsilateral auricular lobe of the cerebellar cortex were studied. It was revealed that stimulation of Purkinje cells evoked mono- and polysynaptic inhibitory potentials in the MRF neurons.
Keywords: Biology; Physiology