Սննդալուծույթի խտության ազդեցությունը Callisia fragrans դեղաբույսի արդյունավետության վրա անհող մշակույթի պայմաններում - Ա. Ս. Կարապետյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Անհող մշակույթի պայմաններում ուսումնասիրվել է Դավթյանի սննդալուծույթի տարբեր խտությունների (0,5 Ն, 0,75 Ն, 1,0 Ն, 1,25 Ն) ազդեցությունը Callisia fragrans դեղաբույսի արդյունավետության վրա: Հետազոտությունների արդյունքում ավելի նոսր սննդալուծույթով սնուցված բույսերի մոտ գրանցվել են դեղահումքի բարձր արդյունավետություն և ֆիզիոլոգիական գործընթացների ակտիվացում: В условияx беспочвенной культуры изучено влияние различныx концентраций (0,5 Н, 0,75 Н, 1,0 Н, 1,25 Н) питательного раствора Давтяна на продуктивность лекарственного растения Callisia fragrans. В результате исследований у растений, подпитываемыx более слабым питательным раствором, отмечались высокая продуктивность лекарственного сырья и активизация физиологических процессов. The influence of different concentration of Davtyan’s nutrient solution (0.5 N, 0.75 N, 1.0 N, 1.25 N) on the productivity of herb Callisia frangrans has been studied in soilless culture conditions. In the result of investigationshigh productivity of raw medicinal material and activation of physiological processes has been registered in plants nourished with more dilute solution.
Keywords: Biology; Hydrobiology