Lactobacillus acidophilus INMIA9602 Er-2-ի և Eleuterococcus extract համատեղ ազդեցությունը չորս ամսական խոճկորների արյան բնական դիմադրողականության ցուցանիշների վրա - Ա. Գ. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հիպոկինեզիայի պայմաններում 4 ամսական խոճկորների մոտ արյան մեջ նվազում` է լիզոցիմի ակտիվությունը և գլիկոպրոտեիդների պարունակությունը, որը վկայում է բնական դիմադրողականության և պատնեշային գործառույթների ընկճման մասին: էլեուտերոկոկի մզվածքի և L. acidophilus INMIA 9602 Er-2-ի համատեղ օգտագործումն ունի դրական ազդեցություն հիպոկինեզիայի պայմաններում բնական դիմադրողականության վերը նշված ցուցանիշների վրա, ինչը թույլ է տալիս առաջարկել պատրաստուկը արդյունաբերական հիմունքներով կիրառել 4 ամսական խոճկորների ինտենսիվ աճեցման և բտման ընթացքում: При гипокинезии в крови у 4-месячных поросят понижено содержание гликопротеидов и снижена активность лизоцима, что свидетельствует о понижении естественной резистентности в целом и, возможно, снижении барьерных функций организма. Совместное применениe Lactobacillus acidophilus INMIA 9602 Er-2 и экстракта элеутерококка положительно влияет на вышеуказанные показатели естественной резистентности, на основании чего рекомендуется использовать данный препарат при промышленном выращивании поросят. The content of glycoproteins and lysozymes in blood of 4-month piglets was reduced during hypokinesia which testifies to decrease the natural resistance and barrier functions of the organism. The combined action of Lactobacillus acidophilus INMIA 9602 Er-2 and Eleutherococcus extract expressed a possitive effect on the natural resistance indices which allows to reccomend them in commercial cultivation of piglets.
Keywords: Agriculture; Biology; Zoology