Получение гранулированного нитрагина на основе пемзы и его эффективность - И. Б. Багдасарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
﻿Разработан способ получения гранулированного нитрагина клубеньковых бактерий гороха на основе пемзы. Исследования в условиях вегетационных и полевых опытов показали, что полученные препараты нитрагина стимулируют рост растений и в среднем на 30% повышают их урожайность. ﻿Մշակվել է պեմզայի հիմքով ոլոռի պալարաբակտերիաների գրանուլացված նիտրագինի ստացման եղանակ: Հետազոտությունները վեգետացիոն և դաշտային փորձերի պայմաններում ցույց են տվել, որ ստացված նիտրագինի պատրաստուկները խթանում են բույսի աճը և միջինը 30%-ով բարձրացնում են նրանց բերքատվությունը: ﻿A method for producing granulated nitragin of nodule bacteria of pea based on pumice has been developed. Studies of vegetation and field experiments showed that obtained nitragin preparations stimulated plants growth and 30% increased their yield.
Keywords: Biology; Microbiology