﻿Different modes of binding of Hoechst 33258 with DNA - A. P. Antonyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
﻿Spectrophotometric study of Hoechst 33258 binding to DNA has been investigated. It was shown that this ligand forms at least two types of complexes at 0.002 M and 0.02M ionic strengths of solution. One of them is strong, the other is weak. It was revealed that at 0.02M ionic strength of solution, the binding constant value by strong mode is one order higher than at 0.002M. It was obtained that at both ionic strengths of solution at weak mode of interaction the values of binding constant of Hoechst 33258 to DNA coincide with each other. ﻿Կատարվել է ԴՆԹ-ի հետ Hoechst 33258-ի կապման սպեկտրաֆոտոմետրիկ ուսումնասիրություն: Ցույց է տրվել, որ այս լիգանդն առաջացնում է երկու տիպի կոմպլեքսներ լուծույթի 0.002 Մ և 0.02 Մ իոնական ուժերում՝ ուժեղ և թույլ: Հայտնաբերվել է, որ լուծույթի 0.02 Մ իոնական ուժում ուժեղ եղանակով կապման հաստատունի արժեքը մեկ կարգով ավելի մեծ է, քան 0.02 մոլ իոնական ուժում: Ցույց է տրվել, որ թույլ եղանակի դեպքում նշված իոնական ուժերով լուծույթներում ԴՆԹ-ի հետ Hoechst 33258-ի կապման հաստատունի արժեքները համընկնում են միմյանց հետ: ﻿Проведено спектрофотометрическое исследование связывания Hoechst 33258 с ДНК. Показано, что лиганд образует по крайней мере два типа комплексов при ионных силах раствора 0.002 M и 0.02 M. Один из них является сильным, другой – слабым. Обнаружено, что при ионной силе раствора 0.02 M значение константы связывания сильным способом на порядок больше, чем при 0.002 M. Покaзано, что при слабом способе значения констант связывания Hoechst 33258 с ДНК при указанных ионных силах раствора совпадают друг с другом.
Keywords: Biology; Molecular Biology; Biophysics