The comparative estimation of blood hematological parameters for holstein, swiss and simmental cows imported from Germany and Austria to Armenia - D. S. Navasardyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The aim of this assessment was to detect the deviations from standards of the hematological parameters for Swiss, Simmental and Holstein cows, imported from Germany and Austria to Armenia. The results of our research showed that blood hematological parameters in all tree breeds of cows was in reference ranges, which justifies normal adaptation process. Ուսումնասիրության նպատակն է եղել Ավստրիայից և Գերմանիայից Հայաստանի Հանրապետություն ներկրված հոլշտին, շվից և սիմենթալ ցեղերի կովերի հեմատոլոգիական ցուցանիշների համեմատական ուսումնաիրությունը` բնակլիմայական նոր պայմաններում: Հետազոտության համար ձևավորված 3 փորձնական խմբերի կովերը ընտրվել են համանման մեթոդով: Հետազոտության արդյունքները եղել են հետևյալը. բոլոր երեք ցեղերի մոտ հեմատոլոգիական ցուցանիշները գտնվել են նորմայի սահմաններում, որը փաստում է ներկրված կենդանիների հարմարվողականության նորմալ ընթացքը: Изучались изменения гематологических показателей коров голштинской, симментальской и швицкой пород в новых климатических условиях, завезенных из Австрии и Германии в Армению.Для исследования трех опытных групп коровы голштинской, симментальской и швицкой пород были выбраны аналогичным методом. Результаты исследований были следующие: гемaтологические показатели у всех трех пород были в пределах нормы, что свидетельствует о нормальной адаптации данных пород к местным климатическим условиям.
Keywords: Biology; Zoology