Study of some properties of endoinulase enzyme of dapple - G. Y. Baghdasaryan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The extracellular endoinulase synthetized in Taraxacum officinale root cells has been released, solved in water and settled at pH=6.2 then treated by butanol. The fractionation was obtain-ned by butanol and acetone gel-filtration as well as a column G-150 sefadex (with 2.0×160 cm sizes). The thermal threshold of activity preservation was 450C-600C. Under these thermal condi-tions the enzyme may preserve its activity during 5-7 days. The values of Km and vmax were deter-mined. Taraxacum officinale-ի արմատային բջիջներում սինթեզված արտաբջջային էնդոինուլազը անջատվել, լուծվել է ջրում և նստեցվել pH=6.2-ում, ապա մշակվել բութանոլով: Կատարվել է ֆերմենտի ֆրակցիոնացում բութանոլ և ացետոն ժել-ֆիլտրացիայի մեթոդով, ինչպես նաև G-150 սեֆադեքսով աշտարակի միջոցով (2.0×160 սմ չափերով): Ակտիվության պահպանման ջերմային շեմը կազմել է 450C-600C: Այս ջերմային պայմաններում ֆերմենտը կարող է պահպանել իր ակտիվությունը 5-7 օրվա ընթացքում: Որոշվել են Km-ի և vmax արժեքները: Внеклеточную эндоинулазу, синтезированную в корневых клетках Taraxacum officinale, выделяли, растворяли в воде и осаждали при рН=6.2, затем обрабатывали бутанолом. Проводили фракционирование методом гель-фильтрации, с применением бутанола и ацетона, а также колонки с G-150 сефадексом (с размерами 2.0×160 см). Термальный порог сохранения активности составлял 450С-600С. При таких условиях фермент может сохранить свою активность в течение 5-7 мин. Определяли значения Km и vmax.
Keywords: Biology; Biochemistry