Երևանի պետական համալսարանի շրջակայքի ծառերն ու թփերը - Ս. Գ. Նանագյուլյան; Ա. Վ. Պողոսյան; Ռ. Գ. Ադամյան; Ա. Մ. Պետրոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են ԵՊՀ-ի շրջակայքի ծառերի ու թփերի տեսակային կազմը: Արդյունքում գրանցվել են 72 տեսակ ծառեր ու թփեր, որոնք պատկանում են 55 ցեղերի և ընդգրկված են 33 ընտանիքներում: Տեսակների բազմազանությամբ և գեղազարդությամբ աչքի են ընկնում կենտրոնական մասնաշենքին հարող կանաչ տարածքները, որտեղ կենտրոնացած են ծառերի ու թփերի տեսակների 63,9%-ը (46 տեսակ): Исследован видовой состав деревьев и кустарников, произрастающих на территории ЕГУ. В результате зафиксированы 72 вида деревьев и кустарников, относящихся к 55 родам и 33 семействам. Видовым разнообразием и красочностью выделяются зеленые насaждения перед центральным корпусом, где представлен 63,9 % (46 видов) из общего числа видов.Trees and shrubs on the territory of YSU were studied. As a result, 72 species of trees and shurbs belongig to 55 genera and 33 families have been registered. Green territories surrounding the main building where 63,9% (46 species) of species of trees and shrubs are located, are distinguished by colorfulness and diversity of species.
Keywords: Biology; Botany