Արագածի լեռնազանգվածի հողերի մակրոտարրերի պարունակության Ուսումնասիրությունը - Տ. Է. Պողոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է Արագածի լեռնազանգվածի լեռնամարգագետնային ճմային (3250 մ ծ.մ.բ.) և մարգագետնատափաստանային (2085 մ ծ.մ.բ.) գոտիների հողերում պարունակվող մակրոտարրերի և օրգանական նյութերի պարունակությանը: Հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ վերջին տարիներին անթրոպոգեն գործունեության հետևանքով հումուսի պարունակությունը հողերում նվազել է, համեմատած գրականությունից հայտնի տվյալների հետ:
Keywords: Agriculture; Biology; Applied Biology