Կարմիր երեքնուկի հակահիպօքսիկ ազդեցությունը Կեղևի որոշ գոտիների նեյրոնների իմպուլսային ակտիվության վրա թթվածնաքաղցի պայմաններում - Ն. Յ. Ադամյան; Մ. Ա. Կարապետյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մթնոլորտային ճնշման μնականոն պայմաններում և թթվածնաքաղցի ազդեցության դինամիկայում ուսումնասիրվել է կարմիր երեքնուկի (Trifolium prаtense) ազդեցությունը գլխուղեղի կեղևի որոշ գոտիների նեյրոնների իմպուլսային ակտիվության վրա: В условиях нормального атмосферного давления и в динамике нарастающей кислородной недостаточности изучали влияние клевера лугового (Trifolium prаtense) на импульсную активность нейронов некоторых зон коры больших полушарий․ The folk medicine recommends Trifolium prаtense as a herb with antihypoxic properties for some diseases. The experimental results suggest that after feading the herb, the electrical activity of some cortical neurons of rats has shown high stability upon hypoxia in comparison with the screening group.
Keywords: Biology; Biophysics