Новые данные к фауне щелкунов (Coleoptera, Elateridae) провинции Мазандаран (Иран) - М. А. Марджанян; Варанди Х. Баримани (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье приводятся результаты обработки небольших по объему сборов за полевой сезон 2007-2009 гг. в провинции Мазандаран. Жуки – щелкуны собраны разными методами в разных экосистемах. Обнаружен 21 вид щелкунов, из коих 6 видов впервые указаны для фауны Ирана. Ներկայացված են 2007-2009 թ. Իրանի Մազանդարան մարզում տարբեր եղանակներով հավաքված նյութերի ուսումնասիրության արդյունքները: Հայտնաբերված է չրխկան բզեզների 21 տեսակ` հավաքված մարզի տարբեր էկոհամակարգերում, որոնցից 6 առաջին անգամ են նշվում Իրանի ֆաունայի համար: The results of studies of the materials collected in Mazendaran province of Iran in 2007-2009 are presented. Species of click beetles (Coleoptera, Elateridae) were collected by diverse methods in different ecosystems. In general 21 species are reported, 6 of them are new for the fauna of Iran.
Keywords: Biology; Physiology