Սպիտակ առնետի լյարդի արգինազի թթվային ինակտիվացման և հետագա ռեակտիվացման ազդեցությունը ֆերմենտի ակտիվության և ֆլուորեսցենցիայի վրա - Թ. Ն. Սիմոնյան; Է. Խ. Բարսեղյան; Մ. Լ. Գևորգյան; Մ. Ա. Դավթյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դարձելի ինակտիվացման ընթացքում ուսումնասիրվել են առնետի լյարդի արգինազի ֆերմենտային պատրաստուկների ակտիվության և ֆլյուորեսցենցիայի ինտենսիվության փոփոխությունները: Քննարկվում է հիպոբարիկ հիպօքսիայի ժամանակ լյարդում ինդուկցված «ուղեկից» սպիտակուցների կարևոր դերը ակտիվության և ֆլուորեսցենտային հատկությունների վերականգնման համար:В процессе обратимой кислотной инактивации проведено изучение аргиназной активности печени крыс и изменений интенсивности флуоресценции в соответствующих ферментных растворах. Обсуждается роль индуцируемых в печени при гипобарической гипоксии сопуствующих белковых фракций в восстaновлении активности и флуоресцентных свойств изучаемого фермента. Changes in activity and fluorescence of rat liver arginase during the reversible inactivation were studied. Obtained data revealed the role of guiding proteins, induced during the hypobaric hypoxia, in the reactivation and fluorescence of the enzyme.
Keywords: Biology; Biophysics