Адсорбция катионных Co-порфиринов на липосомы - В. Б. Аракелян; А. Л. Торосян; Р. К. Казарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В работе методом электрофореза исследована адсорбция катионных Co-порфиринов на липосомы, сфoрмированные из фосфатидилсерина в водных растворах в разных концентрациях NaCl. Была измерeна электрофоретическая подвижность липосом. Աշխատանքում ուսումնասիրված է կատիոնային Co-պորֆիրինների ադսորբցիան լիպոսոմների վրա կազմված ֆոսֆատիդիլսերինից տարբեր կոնցենտրացիաներով NaCl-ի լուծույթներում: Չափվել է լիպոսոմների էլեկտրաֆորետիկ շարժունակությունը: In this paper the adsorption of cationic Co-porphyrins of the liposomes made of phosphatidyl-serine was studied in aqueous solutions at various concentrations of NaCl by the method of electrophoresis. Electrophoretic mobility of liposomes was measured.
Keywords: Biology; Molecular Biology