Lactobacillus acidophilus շտամ Er-2 317/402-ի և Eleutherococcus senticosus-ի մզվածքի համատեղ ազդեցությունը 8 ամսական հորթերի աղիքային միկրոբիոտայի վրա - Ա. Գ. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Lactobacillus acidophilus Er-2 շտամ 317/402 և Eleutherococcus senticosus-ի մզվածքի համատեղ օգտագործումը դրական ազդեցություն ունի ութ ամսական հորթերի աղիքային միկրոբիոտայի վրա: Թե′ պրոբիոտիկի և թե′ Eleutherococcus senticosus -ի մզվածքի ընդունումը նպաստում է կենդանիների աղիքային միկրոբիոտայում կաթնաթթվային բակտերիաների աճին` նվազեցնելով օպորտունիստիկ բակտերիաների քանակությունը, նպաստում է նաև 103 ԳԱՄ/գ ավելի կոնցենտրացիայով օպորտունիստիկ բակտերիաներ կրող հորթերի քանակի նվազմանը: Lactobacillus acidophilus Er-2 штамма 317/402 и экстракт Eleutherococcus senticosus-a положительно влияют на кишечную микробиоту восьмимесячных телят. Применение как пробиотика, так и экстракта Eleutherococcus senticosus способствует увеличению количества молочнокислых бактерий в кишечной микрофлоре животных, одновременно понижая количество оппортунистических бактерий и уменьшая количество телят с концентрацией оппортунистических бактерий более 103 КОЭ/г. Lactobacillus acidophilus Er-2 and Eleutherococcus senticosus extract have a positive ef-fects on the intestinal microbiota of eight-month-old calves. Application of bath probiotic and Eleutherococcus senticosus extract increases the amount of lactic acid bacteria in the intestinal microflora of animals, simultaneously lowering the quantity of opportunistic bacteria and reducing the amount of calves with a concentration of opportunistic bacteria by more than 103 CFU/g.
Keywords: Biology; Biochemistry