Сопоставление показателей флуктуирующей асимметрии зубной системы с показателями физиологического стресса - А. Ю. Худавердян; А. А. Енгибарян; Ш. А. Варданян; З. А. Каралян; Р. Ш. Матевосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проблема асимметрии является одной из фундаментальных в современной биологии, она имеет глубокие эволюционные корни. Рассматриваются результаты анализа некоторых прямых и косвенных воздействий окружающей среды на палеопопуляции с территории Армении. Ժամանակակից կենսաբանության մեջ անհամաչափության խնդիրը համարվում է կարևորագույն և առանցքային խնդիրներից մեկը և ունի Էվոլյուցիոն խոր արմատներ: Քննարկվում են միջավայրի վրա տեղի ունեցած մի քանի ուղղակի եւ անուղղակի ազդեցության հետազոտության արդյունքները Հայաստանի տարածքի հնագույն մարդկային խմբերի վրա: Asymmetry is a fundamental aspect of the biology of all organisms, and has a deep evolutio-nary history. Asymmetry is the result of environmental or genetic disruptions of development proces-ses. We consider the results of the analysis of some direct and indirect effects of the environment on the paleopopulations from the territory of Armenia.
Keywords: Biology; Physiology; Medicine