Heracleum sosnovskyi Manden բույսի ֆոտոսենսիբիլիզացնող ազդեցությունը թաղանթային լիպիդների գերօքսիդային օքսիդացման վրա - Թ. Ե. Սեֆերյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է Սոսնովսկու բալդրղան (Heracleum sosnovskyi Manden) բույսի հյութի ֆոտոինդուկցված ազատ ռադիկալների ազդեցությունը լիպիդային երկշերտ կառույցներ հանդիսացող լիպոսոմների, ինչպես նաև Escherichia coli բակտերիաների K12 (վայրի տիպ) շտամի վրա: Исследовано влияние фотоиндуцированных свободных радикалов сока борщевика Сосновского (Heracleum sosnovskyi Manden) на липидные бислойные мембраны – липосомы, а также на бактерии Escherichia coli K12. The influence of photoinduced free radicals of Sosnowsky's Hogweed (Heracleum sosnovskyi Manden) sap on lipid bilayer membranes – liposomes, as well as on the bacterium Escherichia coli K12 is investigated.
Keywords: Biology; Biochemistry; Biophysics