Противоопухолевая активность in vitro новых наноразмерных композитов на основе цисплатина - Ш. А. Казарян; Н. С. Бабаян; Р. М. Григорян; Н. К. Саркисян; Д. А. Погосян; З. М. Фармазян; Е. Р. Аракелова (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На протяжении последнего десятилетия фармакологические компании всего мира были нацелены на создание противоопухолевых препаратов нового поколения. Однако проблемы, связанные с малой селективностью по отношению к опухолевым клеткам, высокой токсичностью по отношению к здоровым тканям и органам, быстрым привыканием опухолевых клеток все еще являются непреодолимым барьером в ходе этого процесса.Վերջին տասնամյակի ընթացքում ամբողջ աշխարհի դեղաբանական կազմակերպությունները նպատակաուղղված են ստեղծելու նոր սերնդի հակաուռուցքային դեղամիջոցներ: Սակայն խնդիրները՝ կապված ուռուցքային բջիջների նկատմամբ փոքր ընտրողականության, առողջ հյուսվածքների և օրգանների նկատմամբ բարձր տոկսիկության հետ և ուռուցքային բջիջների արագ հակման հետ՝ դեռևս անհաղթահարելի խոչընդոտ են հանդիսանում այս գործընթացում:Over the last decade pharmaceutical companies around the world were aimed at creating a new generation of anticancer drugs. However, the problems connected with low selectivity of tumor cells, high toxicity to healthy tissues and organs, rapid habituation of tumor cells still are unsurmountable barrier during the process.
Keywords: Biology; Pharmacology