Մեղրախոտի (Stevia rebaudiana bertoni) մակրոտարրերի հաշվեկշիռը բացօթյա հիդրոպոնիկական և հողային պայմաններում - Մ. Ա. Բաբախանյան; Լ. Մ. Ղալաչյան; Լ. Է. Հովհաննիսյան; Գուլյան, Ա. Ա.; Հ. Յ. Հովսեփյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մեղրախոտի սննդատարրերի հաշվեկշռի ուսումնասիրության միջոցով բացահայտվել են հիդրոպոնիկական ֆիտոտեխնոլոգիայի արդյունավետությունը և էկոլոգիական առավելությունը հողայինի համեմատ: Հիդրոպոնիկական ֆիտոտեխնոլոգիայի կիրառումը հնարավորություն է տալիս բարձրացնել բերքատվությունը հողայինի համեմատ ավելի քան 2 անգամ՝ ապահովելով բերքի որակը: С помощью изучения баланса питательных элементов выявлены продуктивность и экологическое преимущество гидропонической фитотехнологии медовой травы по сравнению с почвенной. Внедрение гидропонической фитотехнологии дает возможность повысить урожайность в 2 раза по сравнению с почвенной и обеспечивает качество урожая. Ecological advantages and productivity of hydroponics phytotechnology, compared with soil variant, have been discovered through comparative study with Stevia microelements.
Keywords: Biology; Hydrobiology