Լոռու սարահարթի լճերի հազվագյուտ բուսատեսակները - Թումանյան, Ա. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Բերվում են տվյալներ Լոռու սարահարթի 11 լճերում աճող ջրաճահճային բույսերի 31 հազվագյուտ տեսակների տարածվածության և պոպուլյացիաների վիճակի վերաբերյալ: Դրանցից 8 տեսակներ գրանցված են ՀՀ Բույսերի Կարմիր գրքում, իսկ 11-ը Հայաստանում ունեն սահմանափակ արեալ և հանդիպում են միայն այս լճերում: Приводятся сведения о распространении и состоянии популяций 31 вида редких водно-болотных растений, произрастающих в 11 озерах Лорийского плоскогорья. Из них 8 видов занесены в Красную книгу растений РА, а 11 в Армении имеют очень ограниченный ареал и вcтречаются только в этих озерах. Data on the distribution and population 31 species of rare wetland plants growing 11 lakes in Lori plateau are presented. Of these 8 species are included in the Red Book of plants of Armenia, and 11 species in Armenia have a very limited range and are found only in these lakes.
Keywords: Biology; Botany