Խմորասնկային ԴՆԹ-ի ֆլյուորեսցենտային ցուցանիշների փոփոխությունը ռենտգենյան ճառագայթման ազդեցությամբ - Ս. Վ. Մարության (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
2010-2011 թթ. Երևանի «Աերացիա» կայանում կեղտաջրերի մաքրումից և ախտազերծումից հետո հայտնաբերվել են Ascaris lumbricoides, A. suum, Toxocara canis, Fasciola hepatica հարուցիչների ձվեր, Lamblia intestinalis-ի ցիստեր: В 2010-2011 гг. на Ереванской станции “Аэрация” в сточных водах после очистки и обезвреживания были обнаружены яйца Ascaris lumbricoides, A. suum, Toxocara canis, Fasciola hepatica и цисты Lamblia intestinalis. In 2010-2011 Eggs of Ascaris lumbricoides, A. suum, Toxocara canis, Fasciola hepatica and oocysts of Lamblia intestinalis were found in wasterater of Yerevan wastewater treatment plant «Aeration».after filtration and disinfection measures were found.
Keywords: Agriculture