Материалы к фауне жуков-щелкунов (Coleoptera, Elateridae) провинции Голестан (Иран) - М. А. Марджанян; Х. Гобари; Дж. Нозари; Г. Хайе (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье приводятся результаты изучения материала, собранного в ряде пунктов провинции Голестан Северного Ирана в апреле-июне 2011 г. Жуки-щелкуны были собраны разными методами в разных экосистемах. Изученный материал представлен 17 видами, из них 5 впервые указаны для фауны Ирана. Ներկայացված են 2011 թ. Իրանի Գոլեստան մարզում տարբեր եղանակներով հավաքված նյութերի ուսումնասիրության արդյունքները: Հայտնաբերված են չրխկան բզեզների 17 տեսակներ` հավաքված մարզի տարբեր էկոհամակարգերում, որոնցից 5-ը առաջին անգամ են նշվում Իրանի ֆաունայի համար: The results of the studies of materials collected in Golestan province of Iran in 2011 are presented. Species of click beetles (Coleoptera, Elateridae) were collected by diverse methods in different ecosystems. In general 17 species are reported, 5 of them are new for the fauna of Iran.
Keywords: Biology