Կարտոֆիլի պալարների ախտահանիչ պրեստիժի թունազրկման առանձնահատկությունները մշակաբույսի տարբեր օրգաններում և շրջակա հողի մեջ - Լ. Հ. Աճեմյան; Հ. Լ. Թերլեմեզյան; Վ. Ս. Միրզոյան; Կ. Վ. Ավետիսյան; Ն. Կ. Պետրոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վեգետացիայի ընթացքում ուսումնասիրվել են պրեստիժ պատրաստուկի մնացորդային քանակների տեղաշարժը կարտոֆիլի տարբեր օրգաններում և բուսամերձ հողում: Պարզվել է, որ սերմացու կարտոֆիլի պալարները ախտահանելուց և տնկելուց հետո բույսի աճմանը զուգընթաց պրեստիժի բաղադրիչներ` կոնֆիդորը և մոնսերենը մայր պալարներից տեղաշարժվում են բույսի նոր ձևավորվող օրգանները և նույնիսկ արտազատվում են բուսամերձ հողի մեջ: Изучали особенности детоксикации и миграции остатков компонентов престижа – конфидора и монсерена в разных органах картофеля в определенные дни после посадки анализировались материнские и новые клубни, ботва и почва вокруг растений. Установлено, что после посадки параллельно с ростом растений конфидор и монсерен мигрируются из материнских клубней в новообразованные органы и выделяются в окружающую почву. Изучали особенности детоксикации и миграции остатков компонентов престижа – конфидора и монсерена в разных органах картофеля в определенные дни после посадки анализировались материнские и новые клубни, ботва и почва вокруг растений. Установлено, что после посадки параллельно с ростом растений конфидор и монсерен мигрируются из материнских клубней в новообразованные органы и выделяются в окружающую почву.
Keywords: Agriculture