Վիրաբուժական դաշտանադադարով և ոսկրերի հանքային խտության տարբեր մեծություններով կանանց կլինիկական և հորմոնալ բնութագիրը - Հ. Ժ. Վարդանյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվել են վիրաբուժական դաշտանադադարով (ԴԴ) ` 39-ից 70 տարեկան 161 կին: Հետազոտված կանանց 80,7%-ի մոտ արձանագրվել է ոսկրերի ցածր հանքային խտություն, իսկ 36,3%-ի մոտ` օստեոպորոզ (ՕԶ):Варданян Р.Ж. Была обследована 161 женщина в возрасте от 39 до 70 лет с хирургической менопаузой (ХМ). Установлено снижение минеральной плотности костной ткани (МПКТ) у 80,7% женщин с ХМ, а остеопороз (ОЗ) – у 36,3%. 161 women aged 39 to 70 years with surgical menopause (SM) were examined. A reduction in BMD in 80,7% of women with SM, and osteoporosis (OS) at 36,3% have been registered. Estradiol level was significantly lower in women with OS and SM, and women with OS of spine and hip simultaneously.
Keywords: Biology; Applied Biology