Եզան լեզվի (Plantago major) և եղերդակի (Cichorium intybus) տերևների էքստրակտի սպեկտրաֆոտոմետրիկ ուսումնասիրությունը - Ս. Հ. Ափոյան; Ա. Գ. Թելունց; Հ. Ս. Սաֆարյան; Շ. Ա. Մարգարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է դեղաբույսեր հանդիսացող եզան լեզվի (Plantago major) և եղերդակի (Cichorium intybus) տերևներում քլորոֆիլ ա-ի, բ-ի և կարոտինոիդների քանակական փոփոխությունը կախված արտաքին պայմաններից:Изучены количественные изменения хлорофиллов а, б и каротиноидов в лекарственных растениях подорожника большого (Plantago major) и цикория обыкновенного (Cichorium intybus) в зависимости от внешних условий.The quantitative changes in chlorophylls a, b and carotenoids in herbs “Plantago major” and “Cichorium intybus” depending on external conditions have been investigated. It was shown that the quantitative changes in chlorophylls a, b and carotenoids in herbs depend on external stress.
Keywords: Biology; Biochemistry