Թերշարժունության ազդեցությունը լեյկոպոեզի ցուցանիշների վրա - Ծ. Ի. Ադամյան; Է. Ս. Գևորգյան; Ն. Ն. Քսաջիկյան; Լ. Է. Հովհաննիսյան; Ա. Վ. Ասլանյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է լեյկոպոեզի մորֆոֆունկցիոնալ ցուցանիշների փոփոխությունների բնույթը հիպոկինեզիայի դինամիկայում: Ցույց է տրվել, որ հիպոկինեզիայի ազդեցության սկզբնական շրջանում դիտվում է նեյտրոֆիլային լեյկոցիտոզ, իսկ տևական ազդեցության պարագայում՝ լեյկոպենիա: Исследован характер изменения морфофункциональных показателей лейкопоэза в динамике воздействия гипокинезии. Показано, что в начальный период воздействия гипокинезии наблюдается нейтрофильный лейкоцитоз, при длительном же воздействии – лейкопения. The dynamics of the impact of hypokinesia on morphological and functional indicators of leukopoesis was studied. At the initial period of influence of hypokinesia the neutrophilic leukocytosis whereas after prolonged exposure leucopenia was revealed.
Keywords: Biology; Physiology