Էկոլոգիական գործոնների ազդեցությունը ժայռային մողեսների մակաբուծային վարակվածության վրա - Թ. Կ. Հարությունյան; Ռ. Կ. Պետրոսյան; Ֆ. Դ. Դանիելյան; Մ. Ս. Առաքելյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Համեմատվել են Երևանի Հրազդանի կիրճի Darevskia nairensis և Գեղարդի տարածքի D. raddei-ի ժայռային մողեսների պոպուլյացիաները: Նկարագրվել է արյան մակաբույծերով և էկտոմակաբույծներով վարակվածությունը` ելնելով սեզոնային և տարածքային առանձնահատկություններից: Сравнивались популяции скальных ящериц Darevskia nairensis из территории Еревана (ущелье Раздан) и D. raddei из территории Гегарда. Описaнa зараженность экто- и кровепаразитaми в зависимости от сезонных и региональных особенностей. Two populations of Darevskia nairensis from Yerevan (Hrazdan canyon) and of D. raddei from Geghard are compared. The infection of blood parasites and by ectoparasites was described depending on seasonal and territorial characteristics.
Keywords: Biology; Ecology