Կոմպոստից մեկուսացված բակտերիաների ազդեցությունը Agaricus bisporus-ի սնկի աճի վրա լաբորատոր և փորձաարտադրական պայմաններում - Ա. Գ. Հակոբյան; Հ. Գ. Հովհաննիսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է սնկի կոմպոստից անջատված և միջատասպան բակտերիաների ազդեցությունը Agaricus bisporus-ի աճի և որակի վրա: Ապացուցվել է, որ կոմպոստից անջատված բակտերիաների ներմուծումը ծածկող շերտ սնկերի աճի ընթացքում բերում է բերքատվության զգալի բարձրացման: Изучено влияние выделенных из компоста и энтомопатогенных бактерий на рост и качество гриба Agaricus bisporus. Дoказано, что внесение бактерий, выделенных из компоста в процессе роста грибов в покровный слой, приводит к повышению их урoжайности. The impact on growth and quality of Agaricus bisporus of isolated from compost and entomopathogenic bacteria is studied. The introduction of isolated from compost bacteria into the coating cover enhances the mushrum harvest.
Keywords: Biology; Microbiology