Որոտան գետի և նրա հիմնական վտակների ջրերի հիդրոքիմիական բնութագիրը և ոռոգելի հատկությունները - Շ. Վ. Շալունց; Կ. Ա. Ղազարյան; Կ. Վ. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացված է Որոտան, Սիսիան և Գորիսգետ գետերի հիդրոքիմիական բնութագիրը և ոռոգերի հատկությունները: Հաշվարկվել է 2009-2012 թթ. ժամանակահատվածում ջրերի ընդհանուր հանքայնացումը և իռիգացիոն գործակիցը: Представлена гидрохимическая характеристика и ирригационные свойства вод рек Воротан, Сисиан и Горисгет. Рассчитаны общая минерализация и ирригационный коэффициент вод в 2009-2012 г.This paper presents hydrochemical characteristics and irrigation properties of rivers Vorotan, Sisian and Gorisget. Total mineralization and irrigation coefficient of water was calculated in 2009- 2012. It was established that the waters of rivers Vorotan, Sisian and Gorisget have good irrigation properties and can be successfully used for irrigation without special measures to prevent the - accumulation of alkalis.
Keywords: Biology; Hydrobiology