Study of the hind limb grip strength of X-chromosome-linked muscular dystrophy (mdx)mouse is not affected by daily voluntary wheel running - Y. H. Saponjian (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Duchenne muscular dystrophy (DMD) is the most common, severe, and lethal pediatric neuromuscular disorder in the world. Mutations in the dystrophin gene result in absence or dysfunction of dystrophin protein, leading to rapid and subjugating progression of muscle degeneration and necrosis along with gradual impairment of myofiber regenerative capacity. Դյուշենի մկանային դիստրոֆիան (ԴՄԴ) աշխարհում ամենատարածված, ամենածանրընթաց և ամենամահացու մանկական նյարդամկանային հիվանդությունն է: Դիստրոֆին գենի մուտացիաները հանգեցնում են դիստրոֆին պրոտեինի բացակայությանը կամ դիսֆունկցիային, որը բերում է մկանների արագ զարգացող դեգեներացիայի ու նեկրոզի և մկանների ռեգեներացիոն ունակության աստիճանական խախտման: Мышечная дистрофия Дюшенна (МДД) является самым распространенным, тяжелым и смертельным педиатрическим нервно-мышечным расстройством в мире. Мутации гена дистрофина приводят к отсутствию или дисфункции протеина дистрофина, что приводит к быстрому прогрессированию дегенерации мышц и некрозу наряду с постепенным затуханием регенеративной способности мышечных волокон.
Keywords: Biology; Molecular Biology