Влияние гипоксии на амидные группы белков печени крыс - А. С. Дилбарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовалась амидированность белков печени крыс, подверженныx гипоксии, и изменение содержания амидныx групп белков при инкубировании гомогенатов печени. Показано, что в условияx гипоксии происxодит амидирование белков печени, присущее процессам торможения. Հետազոտվել է հիպօքսիայի ենթարկված առնետների լյարդի սպիտակուցների ամիդացումը, ինչպես նաև սպիտակուցների ամիդային խմբերի պարունակության փոփոխությունը լյարդի հոմոգենատները ինկուբացնելիս: Amidation of rat liver proteins, as well as changes in the content of amide groups during incubation of liver homogenates have been studied. It is shown, that under hypoxia take place amidation of liver proteins, which is also typical for inhibition processes.
Keywords: Biology; Biochemistry