Ցածր ինտենսիվության միլիմետրային էլեկտրամագնիսական ալիքներով ճառագայթված պոլինուկլեոտիդների և որոշ կենսաբանորեն ակտիվ միացությունների կոմպլեքսագոյացման առանձնահատկությունները - Ա. Շ. Մարգարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են ջրի ռեզոնանսային հաճախություններով միլիմետրային ալիքներով ճառագայթված poly[d(I-C)](poly[d(I-C)] և poly[d(G-C)](poly[d(G-C)] պոլինուկլեոտիդների հետ միտոքսանտրոն և էթիդիումի բրոմիդ կենսաբանական ակտիվ միացությունների կապումը և կոմպլեքսագոյացման հետևանքով համակարգի թերմոդինամիկական պարամետրերի փոփոխությունները: Исследованы связывание биологически активных соединений – митоксантрона и бромистого этидия с poly[d(I- )].poly[d(I-C)] и poly[d(G-C)].poly[d(G-C)] , облученных миллиметровыми волнами с резонансными частотами воды, а также изменения термодинамических параметров системы вследствие комплексообразования. In present work the binding of biologically active compounds – mitoxantrone and ethidium bromide with poly[d(I-C)].poly[d(I-C)] and poly[d(G-C)].poly[d(G-C)] irradiated by millimeter waves with water resonant frequencies as well as the changes of thermodynamic parameters of system after complex-formation have been investigated.
Keywords: Biology; Molecular Biology; Radiobiology