Գալարմինի և նրա նմանօրինակների ուղիղ հակաբակտերիալ ազդեցության ուսումնասիրումը սիբիրախտի բացիլների վրա in vitro պայմաններում - Ա. Մ. Բադալյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է հիպոթալամուսի պրոլինով հարուստ պոլիպեպտիդներ գալարմինի և նրա անալոգների ուղիղ հակաբակտերիական ազդեցությունը Bacillus anthracis բակտերիաների վրա in vitro պայմաններում: Ցույց է տրվել, որ d-15 գալարմինի և dGx-NH2-ի որոշակի բաժնեչափեր ազդում են սիբիրախտի բացիլների մորֆոլոգիայի վրա, իսկ վիրուլենտության վրա չեն ազդում: Исследовано прямое антибактериальное воздействие богатых пролином полипептидов гипоталамуса – галармина и его аналогов на бактерии Bacillus anthracis в условиях in vitro. Показано, что галармин, а также и его аналоги dGx-NH2 и d-15 галармин не обладают прямой антибактериальной активностью в условиях in vitro. Direct antibacterial activity of hypothalamic proline-rich polypeptides galarmin and analogues against bacteria of Bacillus anthracis in the in vitro conditions was investigated. It was shown that galarmin and its analogues dGx-NH2 and d-15 galarmin do not have direct antimicrobial activity in vitro.
Keywords: Biology; Biochemistry