Зараженность ящериц паразитами крови в зависимости от среды обитания - Т. К. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучалась зараженность кровепаразитами скальных ящериц рода Darevskia в зависимости от среды обитания. Сравнивались двуполые (D. valentini) и партеногенетические (D. armeniaca) виды и их межпопуляционные различия в зараженности особей указанным паразитом. Ուսումնասիրվել է Darevskia ցեղի ժայռային մողեսների վարակվածությունն արյան մակաբույծներով՝ կախված բնակության միջավայրի պայմաններից: Համեմատվել են երկսեռ (D. valentini) և կուսածին (D. armeniaca) տեսակները և տվյալ մակաբույծով վարակվածության, միջպոպուլյացիոն տարբերությունները: The infection of blood parasites rock lizards of genus Darevskia depending on the environment was studied. The bisexual (D. valentini) and parthenogenetic (D. armeniaca) species and their interpopulation differences depending on the infestation were compared.
Keywords: Biology; Ecology