Ֆերմենտների ակտիվությունը որպես ծանր մետաղներով աղտոտված հողերի ինքնավերականգնման աստիճանի ցուցանիշ - Կ. Վ. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Выявлена возможность использования уровня активности ферментов в качестве диагностического показателя степени самообновления почв, загрязненных тяжелыми металлами. The possibility of using of enzyme activity level as a diagnostic indicator of the degree of self updating of soils contaminated with heavy metals is revealed. Բացահայտվել է, որ հողի ֆերմենտների ակտիվության մակարդակը կարելի է օգտագործել որպես ծանր մետաղներով աղտոտված հողերի ինքնավերականգնման աստիճանի ախտորոշիչ ցուցանիշ:
Keywords: Biology; Ecology