K коллекции рода Agriotes Eschscholtz, 1829 (Coleoptera, Elateridae, Elaterinae) Института зоологии Научного центра зоологии и гидроэкологии НАН РА - М. А. Марджанян; А. А. Аветисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье дается список 25 видов рода Agriotes Eschscholtz,1829 коллекций Института зоологии Научного центра зоологии и гидроэкологии НАН РА, с учетом новых таксономических и хорологических данных. Четыре вида впервые указываются для фауны Армении. Дана таблица видов рода с прямыми парамерами, включающая 11 видов. The list of 25 species of the genus Agriotes Eschscholtz,1829 deposited in the collection of Institute Zoology of SCZH NAS of Republic Armenia with some taxonomical and chorological data is given. Four species are new for Armenian fauna. Key to the species with straight parameras including 11 species is proposed. Հոդվածում տրվում է ՀՀ ԳԱԱ Կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոնի Կենդանաբանության ինստիտուտի հավաքածուների Agriotes սեռի 25 տեսակների ցուցակ` նոր կարգաբանական և տարածվածության տվյալներով: Հայաստանի ֆաունայի համար չորս տեսակը նշվում է առաջին անգամ: Սեռի 11 տեսակների համար՝ ուղիղ պարամետրերով բերվում է որոշիչ աղյուսակ:
Keywords: Biology; Ecology; Zoology