Խորը շնչառության կամային վերացման Բուտեյկոյի մեթոդի կիրառումը բրոնխիալ ասթմա և թոքերի խրոնիկական օբստրուկտիվ հիվանդություններ ունեցող անձանց վերականգնողական բուժման փուլում - Ա. Կ. Եղոյան; Ե. Կ. Խաչատրյան; Հ. Հ. Մաթևոսյան; Է. Ա. Ղազարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են խորը շնչառության կամային վերացման (ԽՇԿՎ) մեթոդով զբաղվող 85` բրոնխիալ ասթմայով (ԲԱ), թոքերի խրոնիկ օբստրուկտիվ հիվանդություններով, (ԹԽՕՀ) անձանց ցուցանիշները և դրանք համեմատելով ստանդարտ բուժում ստացող հիվանդների տվյալների հետ: Изучались показатели 85 больных с бронхиальной астмой и хронической обструктивной болезнью легких, применяющих метод волевой ликвидации глубокого дыхания Бутейко, в сравнении с показателями больных, получающих стандартное лечение. The indices of 85 patients with bronchial astma (BA), chronic obstructive pulmonary diseases (COPD) who underwent treatment with deep respiration voluntary elimination method were studied.
Keywords: Medicine