«Տերերի լայն սպեկտր – վարակվածության բարձր էքստենսիվություն» կապի բացահայտումը Կովկասի երկու նստակյաց տեսակի թռչունների լեյկոցիտոզոոն ցեղի մակաբույծների մոտ - Ս. Ա. Աղայան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մակաբույծ – տեր փոխհարաբերությունները լիակատար հասկանալու համար անհրաժեշտ է բացահայտել տերերի աշխարհագրական տարածվածության ազդեցությունը մակաբույծներով վարակվածության էքստենսիվության վրա: Чтобы полностью понять коэволюцию паразит-хозяин необходимо изучить влияние географической распространенности на экстенсивность инфекции. Используя ПЦР методы, мы исследовали связь обилие – распространение инфекции лейкоцитозоон у двух резидентных видов птиц Кавказа.Using PCR approach, abundance–occupancy hypotheses for leucocytozoon infections of two resident birds in Caucasus (Parus major, P. caeruleus) were studied. 99 out of 136 individuals were infected by avian haemosporidians, including 72 leucocytozoon infections.
Keywords: Biology; Zoology