Оптимизация параметров биосинтеза L-аланина новыми штаммами-продуцентами Brevibacterium flavum - Л. О. Мелконян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучены основные параметры процесса биосинтеза L-аланина новыми штаммами-продуцентами Brevibacterium flavum GL1 и GL18, ауксотрофными по D-аланину, устойчивыми к D,L-α-аминомасляной кислоте и β-Cl-L-аланину. Ուսումնասիրվել են L-ալանինի կենսասինթեզի հիմնական պարամետրերը` D-ալանինի նկատմամբ աուքսոտրոֆ, D,L-α-ամինակարագաթթվի ու β-Cl-L-ալանինի նկատմամբ կայուն Brevibacterium flavum GL1 և GL18 նոր շտամ-արտադրիչների միջոցով: The basic process parameters of L-alanine biosynthesis by new strain-producers Brevibacterium flavum GL1 and GL18 were studied. They are auxotrophs for D-alanine, resistant to D,L-α-aminobutyric acid and β-chloro-Lalanine.
Keywords: Biology; Biochemistry; Biotechnology