Հաջորդական և պինգ-պոնգ մեխանիզմներով ընթացող երկսուբստրատ ֆերմենտային ռեակցիաների կինետիկայի դինամիկան ոչ մրցակցային արգելակչի ներկայության դեպքում - Ռ. Ա. Ազիզյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են ոչ մրցակցային արգելակիչների ներկայությամբ հաջորդական և պինգ-պոնգ մեխանիզմներով ընթացող երկսուբստրատ ֆերմենտային ռեակցիաները՝ համակարգչային մոդելավորման միջոցով: Исследованы двусубстратные ферментативные реакции, протекающие последовательным и пинг-понг механизмами в присутствии неконкурентного ингибитора методом компьютерного моделирования. Для осуществления вышеупомянутых реакций были использованы компьютерные пакеты динамического моделирования “STELLA” и “Mathematica 7” Software. This study deals with computer-based modeling of bi-substrate enzymatic reactions with ping-pong and sequential mechanisms in the presence of non-competitive inhibitor. Simulations of above-mentioned reaction have been carried out using “Mathematica 7” Software and “STELLA” dynamic modeling package.
Keywords: Biology; Biophysics; Biotechnology