Аннексин-А5 как маркер гиперфункции апоптоза при шизофрении - А. С. Чавушян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Определены уровни белка аннексина-А5 в сыворотке крови хронических больных шизофренией, принимавших типические нейролептики, в сравнении с первичными больными, не принимавшими нейролептики, и со здоровыми лицами. Որոշված են անեքսին-А5 սպիտակուցի մակարդակները տիպիկ նեյրոլեպտիկներ ընդունող շիզոֆրենիայով տառապող քրոնիկ հիվանդների արյան շիճուկում, համեմատությամբ նեյրոլեպտիկներ չընդունած առաջնային հիվանդների և առողջ անձանց հետ: Тhe levels of annexin-A5 protein in the blood serum of chronic patients with schizophrenia treated with typical neuroleptics were determined in comparison with the first-episode neuroleptic-free schizophrenia patients and healthy subjects.
Keywords: Biology; Molecular Biology; Medicine