Антиоксидантные свойства некоторых лекарственных растений - А. Х. Агаджанян; А. А. Агаджанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучены антиоксидантные свойства некоторых лекарственных растений как для жирорастворимых, так и для водорастворимых соединений. Полученные данные показывают, что для жирорастворимых соединений высокой антиоксидантной активностью обладает девясил, за ним следует календула. Ուսումնասիրվել են որոշ դեղաբույսերի հակաօքսիդանտային հատկությունները ինչպես ջրալուծ, այնպես էլ ճարպալուծ միացությունների համար: Ստացված տվյալները ցույց են տալիս, որ ճարպալույծ միացությունների համար բարձր հակաօքսիդանտային հատկությամբ օժտված են կղմուխը, որին հետևում է վաղենակը: The antioxidant properties of some herbs for water- soluble and fat -soluble compounds have been studied. The facts show that for fat-soluble compounds Inula L. has high antioxidant properties, whom follows Calendula officinalis L.
Keywords: Biology; Biochemistry; Botany