Բրուցելյոզի ախտորոշումը և հիվանդության համաճարակաբանական դրսևորումները - Ս. Լ. Գրիգորյան; Ֆ. Ռ. Իսկանդարյան; Մ. Ա. Սարգսյան; Ա. Ռ. Մկրտչյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье приводятся методы диагностики и аспекты эпизоотического проявления бруцеллеза сельскохозяйственных животных в Нагорно-Карабахской Республике за 2007-2011 гг. В результате пятилетних исследований выявлено, что, согласно данным бактериологических и серологических исследований, в республике сложилась напряженная эпизоотическая ситуация по бруцеллезу. Հոդվածում ներկայացված է Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետությունում գյուղատնտեսական կենդանիների բրուցելյոզի ախտորոշման մեթոդները և համաճարակային դրսևորումները 2007-2011 թվականների ընթացքում: Methods for diagnostics, and epidemic expression of farm animal brucellosis in Republic of Mountainous Karabakh during 2007 to 2011 years are described in the article. Five-year investigations show that, according to bacteriological and serological examinations, the epidemic situation of brucellosis in the republic is complicated.
Keywords: Biology; Epidemiology