Морфологические деформации ротового аппарата у некоторых видов подсемейств Orthocladiinae и Diamesinae (Diptera, Chironomidae) - Н. А. Петрова; С. В. Жиров; К. В. Арутюнова; М. В. Арутюнова (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются морфологические нарушения частей ротового аппарата личинок хирономид из подсемейств Diamesinae и Orthocladiinae из водоемов Армении. Их частота составляет в среднем 7.25%, что не превышает общепринятую норму. Դիտվում են բերանի ապարատի մորֆոլոգիական շեղումները Հայաստանի ջրամբարներում բնակվող Orthocladiinae և Diamesinae ենթաընտանիքներին պատկանող բզզան-մոծակի թրթուրների մոտ: Նրանց հաճախականությունը կազմում է միջինը 7,25%, որը չի գերազանցում ընդունված նորման: Morphological distortions of mouth parts of chironomid larvae of Orthocladiinae and Diamesinae subfamilies from reservoirs in Armenia were discussed. Their frequency was in average of 7.25%, which does not exceed the generally accepted norm.
Keywords: Biology; Zoology; Hydrobiology