Ռելիկտային ծառերն ու թփերը և դրանց դերը Հայաստանի դենդրոֆլորայի ձևավորման ու զարգացման գործընթացում - Ժ. Հ. Վարդանյան; Խաչիկյան, Ա. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայաստանի դենդրոֆլորայի վերաբերյալ գրականության տվյալների վերլուծության հիման վրա փորձ է արվել հստակություն մտցնել ռելիկտային տեսակների կարգավիճակի հարցում: На основании анализа литературных данных по дендрофлоре Армении сделана попытка внесения четкости в статус и терминологию реликтовых видов. Выяснены некоторые подробности по формированию и развитию дендрофлоры Армении. В настоящее время в составе дендрофлоры Армении реликты представлены 20 видами из 20 родов и 19 семейств. An attempt of clarification of relict species Oand their terminology was carried out. Some details on the role of the relict species in formation and development of dendroflora of Armenia were identified.
Keywords: Agriculture; Forestry