Aspergillus niger բորբոսասնկի պերօքսիսոմներում L-ամինաթթվային օքսիդազի ակտիվության ուսումնասիրությունը - Ա. Ռ. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայտնաբերվել է ջրածնի պերօքսիդով ինդուկցված L-ամինաթթվային օքսիդազի բարձր ակտիվություն Aspergillus niger բորբոսասնկի բջիջների պերօքսիսոմներում: Обнаружена высокая активность индуцированной перекисью водорода L-аминокислотной оксидазы в пероксисомах клеток плесневого гриба Aspergillus niger. High activity of L-aminoacid oxidase induced by hydrogen peroxide in peroxisomes of mould fungi Aspergillus niger has been shown.
Keywords: Biology; Biochemistry