Изменение содержания общих липидов в крови и массы тела животных при гипокинезии - А. Г. Григорян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучались изменения некоторых показателей жирового обмена в условиях ограниченной двигательной активности. В частности, в сыворотке крови увеличивается содержание общих липидов и одновременно уменьшается масса тела экспериментальных животных, что, по-видимому, обусловлено опустошением жировых депо. Հոդվածում ներկայացված են ճարպային փոխանակության որոշ ցուցանիշների խանգարումներ, որոնք առաջանում են սակավ շարժողականության պայմաններում, մասնավորապես, արյան շիճուկում ավելանում է ընդհանուր լիպիդների քանակը և պակասում է փորձարարական կենդանիների քաշը, որը պայմանավորված է ճարպային պահեստատեղիների ամայացմամբ: The disorder of some indices of lipid metabolism are presented in this paper. These disorders arise in blood serum as a result of scarce mobile conditions. The quantity of lipids was increased in blood serum and the weight of experimental animals was reduced, which was connected with fat depots depletion.
Keywords: Biology; Zoology