Գավառագետի և Արգիճի գետի ֆլորան և բուսականությունը - Հ. Վ. Եփրեմյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է Գավառագետ և Արգիճի գետերի բուսականությունը և ֆլորան: Հետազոտությունների արդյունքում Գավառագետ գետում հայտնաբերվել է մակրոֆիտների 4 տեսակ, որոնց մեջ գերակայել է Batrachium trichophyllum տեսակը: Այլ պատկեր է գրանցվել Արգիճի գետում, որն աչքի է ընկել մակրոֆիտների հարուստ տեսակային կազմով` Lemna trisulca, Fontinalis antipyretica, Batrachium trichophyllum, Myriophyllum spicatum, Groenlandia densa և այլ տեսակներ: Սրանք առա- ջացրել են մոնոդոմինանտ և պոլիդոմինանտ ասոցիացիաներ: Изучены флора и растительность рек Гаварагет и Аргичи. В результате исследования реки Гаварагет были обнаружены 4 вида макрофитов, среди которых доминировал Batrachium trichophyllum. Другая картина была зафиксирована в реке Аргичи, где макрофиты проявились богатым видовым составом: Lemna trisulca, Fontinalis antipyretica, Batrachium trichophyllum, Myriophyllum spicatum, Groenlandia densa и другие виды, которые образовали монодоминантные и полидоминантные ассоциации. The flora and vegetation of the rivers Gavaraget and Argichi were investigated. As a result in the river Gavaraget were found 4 species of macrophytes, with domination of Batrachium trichophyllum. Another situation was registered in the river Argichi, where we have had abundant diversity of species: Lemna trisulca, Fontinalis antipyretica, Batrachium trichophyllum, Myriophyllum spicatum, Groenlandia densa, etc., which have formed monodominant and polydominant aggregations.
Keywords: Biology; Hydrobiology