Հայաստանի ժայռային մողեսների համեմատական վարակվածությունը հելմինթներով և արյան մակաբույծներով - Ն. Հ. Սարգսյան; Թ. Կ. Հարությունյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարվել են Հայաստանի կուսածին և երկսեռ 6 տեսակի ժայռային մողեսների մակաբուծաբանական ուսումնասիրություններ: Համեմատվել են ուսումնասիրված մողեսների վարակվածությունը հելմինթներով և արյան մակաբույծներով: Проводились паразитологические исследования 6 видов партеногенетических и бисексуальных скальных ящериц Армении. Сравнивалась зараженность исследованных рептилий гельминтами и кровепаразитами. Parasitological studies of 6 species of parthenogenetic and bisexual rock lizards of Armenia were barried out. The Helminthic and blood-parasite infections of these lizards were compared.
Keywords: Biology; Zoology; Helminthology