Նեյրոբլաստոմային SK-N-MC բջջային գծի պլոիդության ցուցանիշի ուսումնասիրությունը մարդու հերպեսվիրուս-1 վարակի ժամանակ - Հ. Ս. Զաքարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են նեյրոբլաստոմային SK-N-MC բջիջների պլոիդության ցուցանիշի (c) փոփոխությունները մարդու հերպեսվիրուս 1 վարակի ժամանակ։ Ցույց է տրվել, որ վարակից 24ժ անց, ի հայտ են գալիս բջիջներ, որոնցում ԴՆԹ-ի քանակը գերազանցում է 64c։ Изучался показатель плоидности (c) нейробластомных клеток SK-N-MC при заражении человека герпесвирусом типа 1. В этой работе показано, что через 24 ч после заражения появляются клетки, в которых количество ДНК больше 64c. В таких клетках нарушена структура хроматина, а также отсутствуют ядрышки. We studied the ploidy index (c) of neuroblastoma cell line, SK-N-MC, during infection with human herpesvirus 1. Herein we show the emergence of cells in which DNA content exceeded 64c after postinfection 24 hours.
Keywords: Biology; Cell Biology